fbpx
Wat zijn WordPress updates?

Wat zijn WordPress updates?

Updates beschikbaar voor je WordPress website.

Je hebt een nieuwe WordPress website of je hebt er een laten maken, precies ingericht zoals jij dat wilt. Maar na een tijdje krijg je meldingen over updates in WordPress. Waarom krijg je daar meldingen van en wat houdt dit voor jouw website in?

WordPress is een opensource software pakket met gratis updates!

Waarschijnlijk ben je al op de hoogte wat open-source software inhoud, het is gratis online software wat door derden onderhouden wordt. Omdat dit een lopend proces is van nieuwe ontwikkelingen worden er periodiek nieuwe aanpassingen uitgebracht zoals een optie waardoor je nog gemakkelijker je wachtwoord kunt wijzigen of een fout wordt opgelost waardoor je weer op een knop kan klikken, maar ook veiligheid is een belangrijk aanpassingen wanneer er een lek is ontstaan waardoor je website uit de lucht kan worden gehaald of persoonlijke gegevens kunnen worden gestolen.

WordPress updates uitvoeren om je website veilig te maken.

Omdat je alles wilt doen om te voorkomen dat je website aangevallen wordt door hackers en toegang krijgen tot WordPress waardoor je website uit de lucht kan gaan of je data gestolen kan worden, is het belangrijk om de aangegeven updates uit te zoeken of deze ook nodig zijn. Vaak kun je dat terug vinden in de “Changelog”.

Wat is een changelog?

Dit is een tekst bestand dat de auteur van de software waar de geschiedenis van de wijzigingen staan. Er wordt vaak onderheid gemaakt in aanpassingen die in te delen valt onder; Veiligheid, Fout oplossingen of nieuwe functionaliteiten. Wanneer er een aanpassing is geweest voor de veiligheid dan moet je dit zo snel mogelijk gaan bijwerken op je WordPress website.

Hoe moet ik mijn WordPress website updaten?

Je kunt vrij gemakkelijk via het CMS van WordPress updates uitvoeren, onder het kopje “Dashboard” en vervolgens naar “Updates” te navigeren. Hier zie je een overzicht van beschikbare updates voor thema’s, plugins en WordPress. Maar je kunt het ook uit handen geven wanneer je twijfelt of het nodig is of wanneer er veel updates zijn waar de kans op fouten groter is. Studio mxd bied bijvoorbeeld een onderhoud contract aan waarbij veiligheid updates altijd op tijd worden uitgevoerd omdat wij WordPress updates dagelijks monitoren via de wel bekende WP Scan. Wanneer er na het bijwerken van updates fouten ontstaan wordt dit kosteloos opgelost.

Heb je vragen of nieuwgierig wat wij voor je kunnen betekenen?

Contact

Neem vrijblijvend contact met ons op met het onderstaand formulier en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!