fbpx
Is jouw website UX design geoptimaliseerd?

Is jouw website UX design geoptimaliseerd?

Conversie van mij website optimaliseren door UX design.

Wanneer je een nieuwe website hebt gemaakt of hebt laten bouwen dan heb je er misschien zonder het door te hebben een UX design gemaakt. Dit staat voor “User Experience” en is altijd van toepassing wanneer een bezoeker door een website aan het navigeren is. Het verschil hoe je website ingericht is door middel van UX design, hiervoor kan verschillen afhankelijk van hoeveel tijd en energie hier in is geïnvesteerd. Want soms is het plaatsen van beeld, tekst en een knop gewoon heel erg vanzelfsprekend.

Bereik meer conversie van je website doormiddel van UX design.

De beleving van een bezoeker op je website is heel persoonlijk, zijn ze vaker op een website geweest die een soortgelijk UX design heeft gehad of is het vrij nieuw? Wanneer je doelstellingen van je website niet naar verwachting behaald worden is het goed om nog eens dieper te gaan kijken in de UX design van je website. Wanneer je een bestaande website hebt kun je op basis van interactie van gebruikers meten om inzicht te krijgen hoe zij door de website navigeren en kun je de vragen stellen zoals “Waarom wordt er niet op deze knop gelikt?” of “Ik zie dat bezoekers snel afhaken”.

Meest voorkomende problemen door slechte UX design.

Wanneer je doelstellingen geen conversie oplevert kun je op basis van UX design rapportages een goed beeld krijgen wat er niet goed gaat en gaan kijken naar andere oplossingen. De meest voorkomen de problemen die voorkomen zijn;

  • Het ontwerp van de website nodigt niet uit om verder te lezen.
  • De tekst is te lang waardoor de bezoeker niet snel kan vinden wat hij of zij zocht.
  • Op mobiel kun je niet goed op een knop klikken.
  • Er staat te veel tekst en beeld op de pagina waardoor de bezoeker er sneller overheen leest.
  • Je kunt de knop niet snel terug vinden als je verder navigeert op de website.

Welke UX design oplossingen het beste werkt kan daarom ook verschillen, soms is het een simpele aanpassing om de naam van de knop aan te passen maar soms is het beter om de structuur van de pagina om te gooien. Doormiddel van A/B testen kun je goed zien welke oplossingen het beste hebben gewerkt.

Heb je vragen of nieuwgierig wat wij voor je kunnen betekenen?

Contact

Neem vrijblijvend contact met ons op met het onderstaand formulier en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!