fbpx
De voordelen van een WordPress Multisite?

De voordelen van een WordPress Multisite?

Wat is een WordPress Multisite?

Een WordPress Multisite is een WordPress installatie waar bij je meerdere websites in één installatie kan beheren. Hier zitten veel voordelen aan maar ook een paar zaken waar je op moet letten. Wanneer maak je gebruik van een WordPress Multisite en wanneer juist niet? We leggen het je graag uit.

Voordelen van een WordPress Multisite installatie

Je wilt graag weten wat de voordelen zijn van een WordPress Multisite om voor jezelf te kunnen bepalen of dit bij jouw volgende project past. Hier zijn de belangrijkste voordelen op een rij wanneer je gebruik wilt maken van een WordPress Multisite.

Eén WordPress installatie.

  • Je maakt gebruik van één WordPress instantie waar oneindig veel WordPress websites gemaakt kunnen worden.
  • Geïnstalleerde plugin(s) zijn voor elke website binnen de WordPress Multisite toegankelijk, deze hoef je alleen nog maar aan te zetten en te configureren.
  • Je kunt voor elke WordPress website eigen teksten en beeld gebruiken waardoor de bezoeker niet kan zien dat je gebruikt maakt van een WordPress Multisite.

Gedeelde WordPress Plugins en thema’s.

  • Er kan gebruik gemaakt worden van één of meerdere WordPress thema’s, voor elke WordPress website kun je kiezen welk thema het beste gebruikt kan worden.
  • Updates uitvoeren van WordPress, plugins en thema’s worden automatisch mee genomen voor alle websites, dit kan enorm veel tijd besparen en zijn waar nodig nieuwe functionaliteiten direct beschikbaar.
  • Je beheerd alle websites met één gebruiker inlog, wat inhoudt dat je in het dashboard van WordPress kan selecteren op welke WordPress website je de teksten wilt bewerken.
  • Wanneer je meerdere WordPress Websites hebt waarbij de WordPress Thema overeen mag komen kun je deze selecteren als thema binnen je WordPress website. Hierdoor hoef je niet voor elke WordPress Website een nieuw WordPress thema te installeren.

Snel een nieuwe WordPress website maken.

  • Je kunt snel een nieuwe WordPress Website maken doordat de basis van andere WordPress websites al bestaan hoef je deze alleen nog maar te configureren en teksten toe te voegen. Het live zetten van bestanden en een database is niet meer nodig en daar kun je veel tijd mee besparen.
  • Wanneer je content op verschillende websites wilt plaatsen kun je dit op één plek beheren waarbij je kan bepalen op welke WordPress websites je dit wilt weergeven. Daar kun je op langer termijn veel tijd mee besparen omdat je niet meer op elke WordPress website teksten hoeft toe toevoegen die elke keer hetzelfde is.
  • Je bespaard op de hosting kosten omdat je daar maar één van nodig hebt, waarbij je anders voor elke WordPress website een nieuw hosting pakket moet kopen.
  • Je kunt per website een eigen (sub) domein koppelen of zonder.

Wat zijn de nadelen van een WordPress Multisite installatie?

Zoals hierboven benoemd kunnen er veel voordelen zijn wanneer je gebruikt maakt van een WordPress Multisite, maar wat zijn de nadelen hier van en hoe ga je daar mee om? Hier zijn de belangrijkste nadelen op een rij wanneer je gebruik maakt van een WordPress Multisite.

Veel verschillende wensen

  • Als je één WordPress Thema gebruikt en de structuur hier van per website verschilt. Dan zijn er zo veel uitzonderingen dat het bouwen van een nieuwe WordPress thema sneller en efficiënter is dan een bestaande aan te passen.
  • Je wilt plugins gebruiken die niet werken in een WordPress Multisite. Soms kunt het voor dat voor een bepaalde functionaliteit er uitzonderingen gemaakt moeten worden binnen een WordPress Multisite, de meest voorkomende is dat je een instelling nodig hebt wat er moet gebeuren per WordPress website maar dat niet bestaat in de plugin.

Weinig technische ervaring met WordPress Multisite

  • Je hebt weinig tijd of kennis om een WordPress Multisite te configureren en nieuwe WordPress website aan te maken.
  • Wanner je een externe WordPress hosting gebruikt voor een website wat je wilt installeren binnen je WordPress Multisite omgeving. Omdat alle websites binnen één hosting gehost worden kun je er niet voor kiezen om dat te verhuizen.
  • Je weet niet hoe je een domein kunt koppelen aan een WordPress website en dat is wel nodig.

Hoe installeer je een WordPress Multisite?

Als je ervaring hebt met het bewerken van bestanden binnen de WordPress instantie dan kun je de stappen volgen die op de officiële WordPress website staan. De stappen kun je hier vinden maar als je niet zeker weet of het gaat lukken kun je dat ook uit besteden, wij van Studio mxd zijn al jaren gespecialiseerd om in WordPress Multisites te ontwikkelen. Een klein geheim van ons is dat de website waar jij je nu bevind ook een WordPress Multisite is! Bekijk de vergelijking maar op www.maudduurland.nl.

Heb je vragen of nieuwgierig wat wij voor je kunnen betekenen?

Contact

Neem vrijblijvend contact met ons op met het onderstaand formulier en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!