fbpx
Hoe voorkom je een 404 pagina?

Hoe voorkom je een 404 pagina?

Waarom krijg ik een 404 pagina op mijn website?

Je komt het vast wel een keer tegen wanneer je op een link hebt geklikt en je niet op de verwachte pagina terecht komt en je afvraagt of het wel goed is gegaan. Er is eigenlijk geen één duidelijk antwoord hier op, ik zal uitleggen waarom dat zo is.

Wanneer een pagina op de website geplaatst wordt krijg het een unieke link zodat de juiste pagina kan worden gepresenteerd aan de bezoeker, maar soms wordt de pagina verplaatst door de web redacteur van de website of hernoemd. Wanneer je dan opnieuw naar de link gaat krijg je de melding dat de pagina niet gevonden kan worden. De reden is dat de unieke link is veranderd, neem nu als voorbeeld dat je een pagina “contact” hebt gemaakt en de link er als volgt uitziet; “www.mijnwebsite.nl/contact” , maar je besluit na een tijdje de pagina onder de hoofdpagina over ons te plaatsen omdat bezoekers de pagina beter kunnen vinden. De nieuwe link wordt dan aangepast naar “www.mijnwebsite.nl/over-ons/contact”. Je ziet dat de link naar de pagina is veranderd en dat alleen de nieuwe link de contact pagina laat zien en de oude een 404 pagina is niet gevonden.

Hoe je een 404 pagina niet gevonden kunt oplossen.

Oplossen van een 404 pagina is eigenlijk vrij simpel maar je moet het niet vergeten, wanneer de structuur van de pagina link veranderd kun je er voor kiezen om een de oude link automatisch door te sturen naar de nieuwe link. Als je dat instelt heet dat een “Redirect”. Hierdoor kun je de pagina op meerdere links benaderen, inclusief de oude.

Wanneer is een 404 pagina niet gevonden goed om te behouden?

Maar een 404 pagina is niet altijd een fout van de web redacteur die de pagina heeft bewerkt, soms is de inhoud niet meer nodig en is er besloten om deze te verwijderen waardoor niemand de pagina meer kan bezoeken. Mocht een bezoeker toch nog op de link klikken dan laat de 404 pagina weten dat deze niet meer bestaat.

Heeft een 404 pagina invloed op mijn Google resultaten?

Ja dat kan zeker, zorg er voor dat als een pagina verplaatst is je de oude pagina doorstuurt naar de nieuwe zodat bezoekers die via zoekmachines naar de pagina willen gaan automatisch doorgestuurd worden zonder dat zij zelf moeten gaan zoeken op de website. Als de pagina is verwijderen kun je kiezen om de 404 pagina te laten zien want deze wordt niet geïndexeerd in Google en heeft dan ook geen negatieve invloed om de zoekresultaten.

Wij helpen bij het oplossen van 404 pagina’s!

Wanneer je bij Studio mxd je website hebt laten ontwikkelen bieden wij de mogelijkheid om zelfstandig door verwijzingen aan te maken of uit te besteden. Dit kan handig zijn wanneer er veel of complexe pagina’s moeten worden doorgestuurd.

Heb je vragen of nieuwgierig wat wij voor je kunnen betekenen?

Contact

Neem vrijblijvend contact met ons op met het onderstaand formulier en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!